Limarski radoviPosjedujemo vrhunske strojeve i opremu za obradu lima i izradu svih limarskih proizvoda

Stručni savjet tvrtke RENA KONSTRUKCIJE d.o.o.


1.Limeni krov ili crijep?

Svaki od dostupnih krovova ima svoje specifikacije i kvalitete pa odabir ovisi najviše o željama i mogućnostima investitora. Kao kompanija koja se bavi izradom i montažom čeličnih konstrukcija, možemo istaknuti koje su prednosti limenih pokrova u odnosu na ostale.

Porast ugleda metalnih krovova govori o njihovim dobrim karakteristikama i prednostima koje postaju sve očitije. Tome doprinosi i sve veća raznolikost materijala, boja i oblika. Danas to više nisu ravne limene plohe već svako može izabrati krov koji je po njegovom mišljenju najidealniji.

2. Koje su prednosti limenih krovova u odnosu na druge krovove?

Limeni krovovi imaju mnogo prednosti u odnosu na druge pokrove: Krovni limovi su višestruko lakši od klasičnog crijepa Težina krovnog lima je 6-7 puta manja od težine crijepa pa je time jednostavniji transport, potrebno je manje letvi za podkonstrukciju, manje sati rada za montažu te se samim time smanjuju troškovi.

Limeni krovovi su vodonepropusni i izdržljivi Limeni krov ima veću izdržljivost prilikom jakih udara vjetra, tuče ili potresa. Za razliku od crijepa koji puca pod udarcima, na limu se može pojaviti jedino udubljenje koje ne utiče na funkcionalnost. Glatka površina ne dozvoljava da se snijeg i led duže zadržavaju na njegovoj površini što znači da neće stradati pod teretom.

Limeni krovovi su otporni Limeni krovovi su otporni na razvoj plijesni, mahovine i truleži koje se stvaraju za vrijeme kišnih i vlažnih razdoblja pa nije potrebno njihovo čišćenje od istih. Ne postoji opasnost od udara groma jer ne provode električnu energiju zbog posebnih zaštitnih slojeva. Otporni su na požare jer metal nije zapaljiv materijal. Zabluda je da su limeni krovovi skloni hrđanju. U današnje vrijeme oni su proizvedeni da traju.

Limeni krovovi imaju razumne cijene, kratak rok isporuke i montaže, više standardnih boja i mogu se polagati u jednom komadu od sljemena do žlijeba.

Limeni pokrovi ne proizvode buku, naprotiv, napravljeni su tako da je prigušuju.

3. Koliki je vijek trajanja limenih krovova?

Kvalitetan i stručno postavljen limeni krov (pravilan nagib, pravi broj vijaka i dobro letvana podkonstrukcija) može trajati 25-50 godina i dočekati slijedeće generacije.

Pročitajte cijeli članak na www.emajstor.hr

OBLAGANJE FASADA TRAPEZNIM LIMOM I PANELIMA

TRAPEZNI LIMOVI se primjenjuju kod pokrivanja objekata i oblaganja unutrašnjih i vanjskih pregradnih zidova. Zbog svoje osnovne karakteristike, izuzetna izdržljivost pri velikim opterećenjima, pogodnii su kod velikih rastojanja između oslonaca. Zavisno od visine vala razlikujemo OTP-14, OTP-18, OTP-30, i OTP-45.

PANELI se jednostavno i brzo montiraju i održavaju, a imaju izuzetne termoizolacijske karakteristike. Paeli se sastoje od dva površinska lima između kojih se nalaazi toplinski izolator, odnosno ispuna: politelirnom, kamenom vunom i poliuretanom. Isporučuju se u različitim bojama i dimenzijama.

Prilikom montiranja panela koristimo se vakuumskim uređajem za montažu panela tzv. Octopus. Prednosti montaže panela vakuumskim uređajem su:

 • jednostavno postavljanje
 • nježno rukovanje panelima bez oštećenja
 • pojačana sigurnost pri radu prilikom postavljanja, petrebno manje pomoćne opreme prilikom montaže

IZRADA GRAĐEVINSKE LIMARIJE
U našoj vrhunski opremljenoj limarskoj radioni proizvodimo i građevinsku limariju:

 • žljebovi
 • opšavni limovi
 • slivne cijevi
 • koljena
 • kotlići
 • okapnice
 • snjegobrani
 • veterlajsne
 • klupčice

Reference


Projekti u izradi...

Obrtništo Krivec, podopologački radovi. Pregrada
Izrada i montaža čelične konstrukcije nadstrešnice
montaža panela
West Gate -trgovački centar, Zaprešić
Montaža čelične konstrukcije 6000t
Montaža zidnih panela s pripadajućom limarijom
BID Samobor d.o.o. Skladišno-poslovno-prodajni centar u Zagrebu

montaža podkonstrukcije za prihvat panela
montaža fasadnih i krovnih panela
radionička izrada i montaža limenih opšava, krovne limarije i odvodnje oborinskih voda


SVE REFERENCE